Nu

Nu händer det mycket.

Jag har hämtat åtta köpta samhällen, etablerat dem i en ny bigård, Jag ska hämta tre till som ska till en annan nyetablerad bigård. Nå, den är inte etablerad än, bara rekad, men när jag har sovit några timmar  så……. De tre ska bli nio, en del i den utökning jag gör i sommar.

Jag har också flyttat sju samhällen från en misslyckad bigård (skräckslagna närboende), till en annan nyetablering, utsikten från den bigården kan få en gammal man att bli religös.

I dag skruvade jag ihop åtta nya kupbänkar, plats för sexton eller rentav tjugofyra kupor. I morgon måndag kommer det fler bottnar och sarger från min leverantör. Dags att måla bottnar och sarger, vaxa plastramar, utöka, dela…….

Det är bråttom att utöka en del samhällen, nu kommer allting i en rasande fart, blåbär, maskrosor, hallon, vinbär. Man glömmer hur mycket jobb det blir när draget börjar……..

Bönderna harvar och sår nästan dygnet runt nu (men det verkade som dom tog kväll när eurovisionsschlagern började, inte en traktor på åkrarna). Hos köttbönderna föds kalvarna, dom är onödigt söta…….. ska vi verkligen äta dom…….

Det bestående intrycket denna vecka är hur oerhört vänliga markägarna är i den här trakten, dom nästan ber om att får bisamhällen uppställda, Vi känner oss väldigt välkomna i Rengsjö!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *