Slungning.

Jag har fått, nåja nästan, färdigt i slungrummet och slungat första ”riktiga” skörden. Efter flytspackling av golvet fick jag in maskinerna, skruvade fast hjulslungan i väggen byggde bänk till mina 300 liters mjölktankar, rullade in dom, gjorde nya lock till tankarna med plats för två finsilar i varje tank.

Jag slungade på midsommardagen iofs men det blev bara ett par lådor som gick till en butikskund som skulle ha nyslungat från midsommar.

Min hjulslunga skickar honungen ur ramarna i en väldig fart. Konsekvensen blir att jag inte har tillräcklig kapacitet i vaxavskiljningen. Det tar för mycket tid och krångel att få honungen i klartank. Nåja det får bli nu i vinter och vår jag fixar det.

De köpta lågnormalsamhällen ger en hel del ramar som måste slungas i min gamla femramars slunga där jag får vända för hand. Det går, men vilken skillnad.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *