Min historia​

biodling sedan 1990​

Jag har sysslat med biodling sedan 1990, då hade vi flyttat ut till ”ett hus på landet” utanför Gävle i en by som heter Solbacka, därav firmanamnet

Närmaste grannen hade bin, jag var nyfiken och han visade gärna. Tyvärr dog han hastigt och änkan frågade om jag ville hjälpa till att sköta bina och nåt halvår senare frågade hon om jag ville ta över bina. På den vägen är det. Biodlingen växte med åren, efter några år var de två kuporna i stället ett tiotal. 2005 flyttade jag till Storvik och då var det nog ett trettiotal bisamhällen. 2011 flyttade jag än en gång, nu till Rengsjö i södra Hälsingland, sedan dess har det pendlat mellan 30 och 40 samhällen hela tiden med ambitionen att ha 50 samhällen.

När jag inte biodlar så finns det mycket att sysselsätta sig med som pensionär och kan styra sina dagar som man vill. Det blir en del konserter och förhoppningsvis lite fler fisketurer.

Född och uppvuxen i Lindesberg några mil norr om örebro, men bott i gästrikland från 1979 till 2011.

Jobbat på banverket med järnvägsunderhåll, men pensionär sedan 2014

lasse Stensson

nuläge

Jag har ingen ekologisk certifiering men bedriver min biodling som om jag vore det. Varroan bekämpas med myrsyra och oxalsyra och undantagsvis med thymol. ingen apistan och ingen amitraz.

framtiden

Jodå, det finns en framtid, trots cancer o annat skit som händer i världen. Jag kör på som om inget kan stoppa mig och ålder är bara en siffra, eller hur?

Värderingar

  • Jag är anmäld till länstyrelsen som primärproducent av livsmedel
  • Kommunen kollar att min smaksatta honung görs enligt regelböckerna
  • Jag använder bihusesyn