Så hur har 2018 varit då?


Jodå, upp och ner som alla andra år. Personligen inte så uppåt i början. Jag fick en cancerdiagnos i början på sommaren 2017, strålbehandlades under sensommar/höst 2017, sedan blev jag TRÖTT, trött och trött… Hela vintern var jag mer eller mindre utslagen. Sedan beslöts det att vi skulle sälja huset jag bodde i. Så i april blev det flytt, in i en lägenhet inne i stan (Bollnäs), första maj började vi bygga nya honungslokaler i en stoooor tom ladugård, hyrda lokaler. Honungslokalerna så pass färdiga så vi kunde slunga under sommaren. Som grädde på moset så flyttade jag en gång till, i augusti, till en lägenhet i Rengsjö ”hem till byn”. Jo, det känns bra att ha gjort den resan och fysiskt är jag på banan igen.

Biodlingen då? Jo, övervintringen gick bra, hyfsad honungsskörd trots torkan. Inte tillräckligt många avläggare gjorda, men det kommer nya år. Ett par avelsdrottningar inköpta så till sommaren ska det odlas drottningar. Vi har bytt ut de tråkiga plastnäten i björnstängslen till tråd, aluminium, fått godkänd besiktning av Länsstyrelsen. Honungslokalerna fortsätter vi att bygga på, tapprum ska fixas nu i vinter. 

Publicerat den
Kategoriserat som Diverse

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *