Stängslat och klart för invintring

Ja då var bigårdarna stängslade mot björn. Jag har, med råd från länstyrelsens naturbevakare,  använt fårstängselnät med invävda eltrådar och 60 mm tryckimpregnerade trästolpar som stöd.

Jag monterade nätet med hjälp av isolatorer för att få nätet att inte ligga mot (regnblöta) stolpar. Det finns ett fiffigt litet verktyg att sätta i skruvdragaren. Det mesta man behöver finns på Bole. Stängsel, stolpar, isolatorer, verktyg, jordspett, kabel, aggregat och batterier kommer därifrån. Ett annat bra hjälpmedel är stolpnedslagaren.

IMGP0417

 

 

 

 

 

 

Nätet sitter c:a en dm från marken, så det går att komma åt med röjsågen under.

Solfångare kommer från Erlandssons brygga

Tre av bigårdarna har flyttats, mellan 30 och 400 m i samband med stängslingen.  En konsekvens av att använda plastnät är att det måste vara hyfsat jämt underlag, annars kan björnuschlingarna ta sig under. Dom hoppar inte men dom är rackarns bra på att gräva. Tack alla förstående markägare i Rengsjö, en av dom sa ”jag kan komma och jämna till med traktorn”, då är det lätt att vara biodlare.

Å nästa år blir ju alltid det bästa hittills, som alltid. Vi glömmer skitåret 2015 nu.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Diverse

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *